FOA Kost og Service – ”Fagfortællinger”

Synlighed, selvværd og faglig stolthed.
Det er formålet med de kurser jeg i efteråret 2014 har holdt for FOA – Kost og Service sektoren. Kurser hvor medlemmer lærer at finde, forfine og fortæller historier fra deres hverdag.
Historier der kan bidrage med nye vinkler på de udfordringer som sektoren og dens medlemmer står overfor. Historierne kan bruges på egen arbejdsplads og på diverse faglige møder og i arbejdsmiljø -sammenhænge.

Det med (u)synligheden er ikke det rene pjat. Hør bare denne historie som Tina Pedersen fra FOA Frederikssund fortalte:

En historie om det usynlige arbejde
Skolens rengøringsassistenter holder ikke pause sammen med de andre faggrupper – lærere, pædagoger, pedeller – men de har fundet et rum i kælderen, malet det gult og sat en blomst på bordet, og her holder de en fælles pause hver formiddag ved halv 10 tiden. En dag undrer de sig over at der er meget stille dernede – de kan ikke høre børnene løbe på gangene. Pludselig kommer pedellen løbende forbi ude på gangen. Han stopper brat op og udbryder ”Sidder I der!!!” – Og det gør de jo. ”Jamen der er brand – har I ikke hørt alarmen”, råber han. Og det havde de ikke for der var ingen alarmer i kælderen
Oppe i skolegården står alle elever, lærere og pædagoger. Ingen havde lagt mærke til at rengøringsassistenterne manglede.

Heldigvis var det kun en brandøvelse!