Slagelse Kommune Arbejdsmiljøkonference

“Lena Bjørn medvirkede for nylig på vores årlige arbejdsmiljøkonference
Dagens tema var Social Kapital, og Lena fortalte, hvordan hun bruger storytelling til at styrke relationerne og dermed den sociale kapital i et team eller en afdeling.Om morgenen lavede hun nogle fortælleøvelser med alle deltagerne, det fungerede godt, og det burde vi ha’ brugt mere tid på.

Resten af dagen sad hun i pauseområdet og inviterede folk til at komme og fortælle historier om noget de var stolte over og glade for i deres arbejdsmiljøarbejde, noget de havde bøvlet med, som endte godt.Ud af de mange indkomne historier lavede hun så en fortælling, som var en slags sammenkog, men i fortællingens særlige sprog, og den fortalte hun som afslutning på dagen

Det gav en levende og intens stemning, hvilket det ellers godt kan ligge lidt tungt med sidst på dagen. Det handlede jo om noget vi kunne genkende, og det var interessant at få det vrid på virkeligheden som en historie kan lave. Det var for mig et eksempel på hvor meget kraft der kan være i at gå over i fiktionen.”

Vibeke Andersen Trivsels- og arbejdsmiljøkonsulent

Jeg medvirkede på Slagelse Kommunes årlige arbejdsmiljøkonference , på en lidt speciel måde, idet jeg var på om morgenen og så sad jeg resten af dagen og samlede på arbejdsmiljø historier. Det er spændende at ha’ til opgave at samle historier i dagens løb og så skrive dem sammen til noget der er relevant og helst lidt underholdende som afslutning. Det kan man kun hvis folk faktisk kommer med historier – og det gjorde de – det var rigtig sjovt.